Az AEMN vezető ereje, a Jobbik 20% felett

A nemzeti-radikális párt 20,54% -ot szerzett a pozitív kampánnyal. A Jobbik célkitűzése az, hogy valódi alternatívát nyújtson a kormányzó Fidesz-szel szemben.

A magyar parlamenti választások 2014 április 6-án zajlottak. Az eredmény a Fidesz győzelme, illetve Orbán Viktor következő miniszterelnöki ciklusa lett. Ez a választás volt az első az új Alaptörvény életbe lépése óta 2012. január 1-én. Szintén ezen a napon lépett életbe az új választási törvény. Az első alkalommal az ún. rendszerváltás óta a választás egyfordulós volt és a választók a korábbi 386 törvényozóval szemben 199 képviselőt választottak meg.

Az AEMN-tag Jobbik nem vett részt a jobb- és baloldali piszkos kampány csatározásaiban. Ehelyett a választók valódi problémáira öszpontosított és egyedüli politikai erőként részletes kormányzási porgramot tett közzé.

Az elért eredmény a Jobbik által elért eddig legjobb szavazati arány volt és Vona Gábor, a párt elnöke már ki is jelölte a kövekező mérföldkövet: a Jobbik második helyének biítosítását a magyar politikában az európai parlamenti választások alkalmával.