Az AEMN elnöke Szlovéniába és Horvátországba látogat

Az AEMN célja, hogy a Közép-európai térségben is erősítse a közös értékek és hagyományok alapján álló kapcsolatok.

Kovács Béla EP-képviselő (Magyarország), a szövetség elnöke munkatársai körében látogatást tett Szlovéniában és a legújabb EU-tagállamban, Horvátországban május 13 és 15 között. A helyi hagyománytisztelő és nemzeti politikusokkal létrejött találkozók célja a véleménycsere, illetve a hasonló kulturális örökség, hagyományok, valamint Közép-Európában jelenleg megoldásra váró közös kérdések alapján álló együttműködési lehetőségek cseréje volt.

Az AEMN, mint az egyik európai szintű politikai párt, egy olyan fórum, ahol lehetőség van az eszmecserére, a közös cselekvésre és a nemzetközi együttműködés erősítésére. A párt már hosszú ideje kiépítette munkakapcsolatát a Szlovén Nemzeti Párttal (SNS) és tervezi, hogy a tapasztalatokat felhasználja a szövetség bővítésére.

Kovács Béla, elnök hivatlos munkatalálkozót tartott a Szlovén Nemzeti Párt elnökével, Zmago Jelinčič Plemenitivel május 14-én, valamint részt vett Jelinčič elnök úr sajtótájékoztatóján is Ljubljanában, az alkalomból, hogy bemutatták új könyvét a sajtónak.

Kovács Béla és Zmago Jelinčič hangsúlyozták az AEMN és a nemzeti pártok együttműködésének eredményeit és kiemelték a hagyományos értékrendű, nemzeti pártok, mozgalmak közvetlen kapcsolatépítésének szükségességét a régióban.