Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége (franciául: Alliance Européenne des Mouvements Nationaux, angolul: Alliance of European National Movements) európai szintű politikai párt honlapját azzal a céllal hozta létre a párt, hogy a polgároknak betekintést nyújtson az európai szintű pártok és alapítványok létrejöttének folyamatába, illetve működésük menetébe.

Bár az európai szintű pártok és alapítványok története több évtizedre nyúlik vissza, illetve működésüket és finanszírozásukat az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa több, mint egy évtizede – a 2004/2003/EK rendeletében, 2003. november 4-én – szabályozta, az uniós polgárok döntő többsége nem rendelkezik ismeretekkel ezen szervezetekről.

Az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége európai szintű politikai párt a jelenleg elismert és finanszírozott 13 párt közül az egyik legfiatalabb, hiszen 2009. október 24-én alakult Budapesten. Az párt nevéhez méltóan a “szabad nemzetek Európájának” híve, s Európa legfőbb alapértékének a nemzeti önazonosság és hagyományok, valamint a nemzeti önállóság mentén létrejövő szabad együttműködést tekinti. Ezt az értéket képviseli a párt európai szintű alapítványa, a Európai Önazonosság és Hagyomány (Identités & Traditions Européennes) alapítvány is.

A honlap szerkesztői bíznak abban, hogy sikerül bemutatni az Európai Nemzeti Mozgalmak Szövetsége európai szintű politikai párt célkitűzéseit és azok megvalósítását.